Josep Roca apadrina el Cava amb Cor de Càritas

  • Amb la venda del cava solidari, 2€ de cada ampolla es destinaran a projectes per infants i joves que Càritas té al conjunt de Catalunya
  • El Cava amb Cor es podrà adquirir en tretze punts de venda d’arreu de Catalunya a partir del sis de setembre
  • “Amb la pandèmia, tot està per construir, i Càritas és una entitat constructora de segones oportunitats”, ha destacat Josep Roca, padrí de la iniciativa

La seu de Càritas Diocesana de Girona ha acollit aquest matí la presentació del Cava amb Cor, una iniciativa solidària en benefici de Càritas Catalunya, impulsada per la Confraria del Cava i apadrinada per Josep Roca, sommelier d’El Celler de Can Roca. Es tracta d’una tirada de 8500 ampolles d’un cava brut reserva embotellat per l’ocasió, fruit de la col·laboració de 21 cavistes catalans, que es posaran a la venda a un preu que rondarà els 7,8€, i que ha comptat amb la implicació de diverses cadenes de supermercats, comerços i distribuïdores, compromesos amb la tasca de Càritas. Els seus impulsors destinaran dos euros de cada ampolla a projectes socioeducatius de Càritas que atenen a infants i joves en situació de vulnerabilitat del conjunt de Catalunya.

L’acte ha comptat amb les intervencions de Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava, i de Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca i padrí del Cava amb Cor. S’ha presentat el disseny de l’ampolla del Cava amb Cor, i s’ha projectat l’espot, rodat a El Celler de Can Roca amb la implicació dels tres coneguts germans.

Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als assistents. “Comencem un nou curs marcat per la pandèmia, però a Càritas treballem amb esperança, confiats en el fet que la situació sanitària, social i econòmica millorarà durant el curs”, ha indicat. Per la seva banda, Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava, ha recordat que la relació de Càritas amb la Confraria es remunta al tradicional sopar solidari de La Nit del Cava, però que la pandèmia els ha obligat a cercar noves formes de col·laboració, com és el Cava amb Cor. Tot i que la iniciativa va néixer l’any passat, Sanfeliu ha destacat que enguany s’ha reforçat amb un nou disseny, una nova imatge, un vídeo promocional, la web www.cavaambcor.cat i, sobretot, un padrí molt especial, en Josep Roca, a qui ha agraït la seva col·laboració desinteressada, així com a tot l’equip d’El Celler de Can Roca.

Seguidament, Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, ha volgut recordar que la tasca de Càritas no s’ha aturat durant la pandèmia, sinó que malgrat les dificultats, s’ha treballat a tota màquina. “Ara toca pensar en els efectes de la pandèmia en aquells que més han patit, com són els infants i joves en risc d’exclusió social”. En aquest sentit, ha destacat que a Catalunya les famílies amb fills són un dels col·lectius més afectats per l’impacte social i econòmic de la pandèmia, i que durant el 2020, les famílies amb fills a càrrec van representar el 53% de totes les llars ateses per les Càritas catalanes, un augment del 5% respecte al 2019.

Roig també ha recordat que la pandèmia ha tingut un impacte directe en aspectes tan important com el rendiment escolar, i ha apuntat que durant el 2020, gairebé un 30% de les famílies ateses per Càritas amb fills a càrrec deien que el rendiment escolar dels seus menors havia disminuït. “Són precisament aquestes les situacions que hem d’abordar, i amb el suport d’iniciatives com el Cava amb Cor podrem continuar treballant per mitigar unes desigualtats cada vegada més profundes”, ha conclòs el president de Càritas Catalunya.

Finalment, Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca i padrí d’aquesta edició del Cava amb Cor, ha fet valdre la feina de Càritas, destacant la seva tasca social inspiradora. “Càritas porta treballant en favor de les persones més vulnerables durant molts anys. Una tasca sovint callada i que en certes ocasions no es reconeix”, ha destacat el sommelier. Josep Roca ha animat a la ciutadania a comprar el Cava amb Cor, ja que comprar una ampolla d’aquest cava és omplir-se de sentit. En referència a l’impacte de la COVID-19, Roca ha indicat que tot està per construir, i que Càritas és una entitat constructora de segones oportunitats per aquells que més pateixen. “Durant el darrer any i mig hem celebrat en solitud, sense poder-nos trobar amb aquells que més estimem. Ara, el cava es vesteix de solidaritat, i és una bona oportunitat per retrobar-nos i recuperar les hores perdudes”, ha indicat. Finalment, el sommelier de Can Roca ha destacat que Càritas és sinònim de cura, amor, compromís, treball i sensibilitat, entre moltes altres qualitats, i que tots aquests valors es troben en el Cava amb Cor.

Els programa de Famílies i Infància de les deu Càritas catalanes consta de 226 projectes, entre els quals hi ha centres oberts i de lleure, centres residencials per a famílies amb infants, reforços educatius, espais de guarda, centres maternoinfantils, familiars i polivalents, serveis de suport a la criança, entre molts altres.

El Cava amb Cor es posarà a la venda a partir del sis de setembre a través de tots els establiments col·laboradors, però també es poden fer donatius a la web www.cavaambcor.cat.

Josep Roca apadrina el Cava amb Cor de Cáritas

  • Con la venta del cava solidario, 2€ de cada botella se destinarán a proyectos para niños y jóvenes que Cáritas tiene en el conjunto de Catalunya
  • El Cava amb Cor se podrá adquirir en trece puntos de venta de toda Catalunya a partir del seis de septiembre
  • «Con la pandemia, todo está por construir, y Cáritas es una entidad constructora de segundas oportunidades», ha destacado Josep Roca, padrino de la iniciativa

La sede de Cáritas Diocesana de Girona ha acogido esta mañana la presentación del Cava amb Cor, una iniciativa solidaria en beneficio de Cáritas Catalunya, impulsada por la Cofradía del Cava y apadrinada por Josep Roca, sommelier de El Celler de Can Roca. Se trata de una tirada de 8500 botellas de un cava brut reserva embotellado para la ocasión, fruto de la colaboración de 21 cavistas catalanes, que se pondrán a la venta a un precio que rondará los 7,8€, y que ha contado con la implicación de varias cadenas de supermercados, comercios y distribuidoras, comprometidos con la tarea de Cáritas. Sus impulsores destinarán dos euros de cada botella a proyectos socioeducativos de Cáritas que atienden a niños y jóvenes en situación de vulnerabilidad del conjunto de Catalunya.

El acto ha contado con las intervenciones de Dolors Puigdevall, directora de Cáritas Diocesana de Girona, Francesc Roig, presidente de Cáritas Catalunya, Eduard Sanfeliu, presidente de la Cofradía del Cava, y de Josep Roca, sommelier de El Celler de Can Roca y padrino del Cava amb Cor. Se ha presentado el diseño de la botella del Cava amb Cor, y se ha proyectado el spot, rodado en El Celler de Can Roca con la implicación de los tres conocidos hermanos.

Dolors Puigdevall, directora de Cáritas Diocesana de Girona, ha sido la encargada de dar la bienvenida a los asistentes. «Empezamos un nuevo curso marcado por la pandemia, pero en Cáritas trabajamos con esperanza, confiados en que la situación sanitaria, social y económica mejorará durante el curso», ha indicado. Por su parte, Eduard Sanfeliu, presidente de la Cofradía del Cava, ha recordado que la relación de Cáritas con la Cofradía se remonta a la tradicional cena solidaria de La Nit del Cava, pero que la pandemia les ha obligado a buscar nuevas formas de colaboración, como es el Cava amb Cor. Aunque la iniciativa nació el año pasado, Sanfeliu ha destacado que este año se ha reforzado con un nuevo diseño, una nueva imagen, un vídeo promocional, la web www.cavaambcor.cat y, sobre todo, un padrino muy especial, Josep Roca, a quien ha agradecido su colaboración desinteresada, así como todo el equipo de El Celler de Can Roca.

Seguidamente, Francesc Roig, presidente de Cáritas Catalunya, ha querido recordar que la labor de Cáritas no se ha detenido durante la pandemia, sino que, a pesar de las dificultades, se ha trabajado a toda máquina. «Ahora toca pensar en los efectos de la pandemia en aquellos que más han sufrido, como son los niños y jóvenes en riesgo de exclusión social». En este sentido, ha destacado que en Catalunya las familias con hijos son uno de los colectivos más afectados por el impacto social y económico de la pandemia, y que, durante el 2020, las familias con hijos a cargo representaron el 53% de todos los hogares atendidos por las Cáritas catalanas, un aumento del 5% respecto al 2019.

Roig también ha recordado que la pandemia ha tenido un impacto directo en aspectos tan importante como el rendimiento escolar, y ha apuntado que, durante el 2020, casi un 30% de las familias atendidas por Cáritas con hijos a cargo decían que el rendimiento escolar de sus menores había disminuido. «Son precisamente estas las situaciones que tenemos que abordar, y con el apoyo de iniciativas como el Cava amb Cor podremos continuar trabajando para mitigar unas desigualdades cada vez más profundas», concluyó el presidente de Cáritas Catalunya.

Finalmente, Josep Roca, sumiller de El Celler de Can Roca y padrino de esta edición del Cava amb Cor, ha puesto en valor el trabajo de Cáritas, destacando su labor social inspiradora. «Cáritas lleva trabajando en favor de las personas más vulnerables durante muchos años. Una tarea a menudo callada y que en ciertas ocasiones no se reconoce», ha destacado el sommelier. Josep Roca ha animado a la ciudadanía a comprar el Cava amb Cor, ya que comprar una botella de este cava es llenarse de sentido. En referencia al impacto de la COVID-19, Roca ha indicado que todo está por construir, y que Cáritas es una entidad constructora de segundas oportunidades para aquellos que más sufren. «Durante el último año y medio hemos realizado celebraciones en soledad, sin podernos reunir con aquellos que más queremos. Ahora, el cava se viste de solidaridad, y es una buena oportunidad para reencontrarnos y recuperar las horas perdidas», ha indicado. Finalmente, el sommelier de Can Roca ha destacado que Cáritas es sinónimo de cuidado, amor, compromiso, trabajo y sensibilidad, entre otras muchas cualidades, y que todos estos valores se encuentran en el Cava amb Cor.

Los programas de Familias e Infancia de las diez Cáritas catalanas constan de 226 proyectos, entre los que hay centros abiertos y de ocio, centros residenciales para familias con niños, refuerzos educativos, espacios de guarda, centros materno-infantiles, familiares y polivalentes, servicios de apoyo a la crianza, entre muchos otros.

El Cava amb Cor se pondrá a la venta a partir del seis de setiembre a través de todos los establecimientos colaboradores, pero también se pueden hacer donativos en la web www.cavaambcor.cat.

Portadors de petits miracles

86€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *