Ara més que mai, treball decent

Jornada Mundial pel Treball Decent, 7 d’octubre de 2021

MANIFEST DE LA INICIATIVA ESGLÉSIA PEL TREBALL DECENT

Les organitzacions que integrem la Iniciativa Església pel Treball decent (ETD)  reivindiquem, en aquesta Jornada Mundial pel Treball Decent,  el TREBALL com un dret i un mitjà idoni per poder desenvolupar-nos i realitzar-nos com a persones.

El maig va acabar  l’estat d’alarma declarat el març de l’any passat  a causa de la COVID-19. En plena pandèmia hem sigut testimonis i hem patit molta precarietat en el món del treball: Manca d’equips de protecció, falta de mesures de prevenció, persones teletreballant amb mitjans propis, persones en ERTO obligades a teletreballar, hores extraordinàries no retribuïdes, precarietat laboral, etc. etc.

Recuperar la “normalitat” no pot ser tornar a la precarietat d’abans. El treball és la nostra contribució singular i única a la construcció d’una societat més justa i igualitària, sense explotació ni opressió de cap tipus; és la nostra aposta per crear comunitat respectant la dignitat de tothom. El treball decent que reivindiquem ha de permetre atendre necessitats bàsiques, arribar a fi de mes, conciliar la vida laboral i familiar, l’accés a l’habitatge, la seguretat i salut laboral, la participació social, etc.; sobretot a joves i dones, amb altes taxes d’atur, treballs pitjor remunerats i d’elevada rotació. Massa sovint hi ha qui ha d’acceptar, si us plau per força, condicions de treball molt injustes.

“El que més frustra i et fa sentir inseguretat és que et demanin experiència però no et donin la possibilitat d’aconseguir-la des del principi per ser jove (Carmen, 23 anys )”

Per això, en aquesta Jornada Mundial pel Treball Decent, des de ETD reivindiquem: 

* Que l’Estat i la Generalitat posin tot el personal i les eines necessàries per assegurar l’acompliment de la normativa sobre les condicions de treball i prevenció de riscos laborals. Cal evitar les condicions infrahumanes en les quals continuen vivint i treballant moltes persones temporeres en zones horto-frutícoles.

* Assegurar una ocupació de qualitat en els sectors privat i públic; disminuint la contractació temporal i parcial i impulsant la indefinida a jornada complerta.

* Mesures de formació i d’orientació per persones a l’atur però també per persones treballadores, especialment per les pateixen subocupació i precarietat en el treball.

* La pujada del Salari Mínim, per ajustar-se a les necessitats vitals de la societat actual. També les famílies sense ingressos han de poder anar millorant; amb especial atenció als perceptors de l’IMV i la RGC, eliminant dificultats administratives.

* Modificar el Reglament d’Estrangeria per evitar fer recaure en situació d’irregularitat sobrevinguda les persones migrants que volen viure i treballar entre nosaltres.

“En una societat realment desenvolupada el treball és una dimensió irrenunciable de la vida social, ja que no sols és una manera de guanyar-se el pa, sinó també un canal per al creixement personal, per establir relacions sanes, per expressar-se a sí mateix, per compartir dons, per a sentir-se co-responsable en el perfeccionament del món, i en definitiva, per a viure com a poble” (Papa Francesc – Fratelli Tutti).

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *