Assemblea de Càritas Catalunya a Sant Feliu de Llobregat

El dimecres 10 de novembre va tenir lloc l’Assemblea de Càritas Catalunya, amb el nou model de descentralitzar algunes trobades arreu dels bisbats amb seu a Catalunya. Aquesta vegada vam ser acollits per la Càritas Diocesana de Sant Feliu i va tenir lloc la trobada a la Casa de l’Església d’aquest bisbat. Una acollida encapçalada pel seu bisbe, Mons. Agustí Cortés que va participar en el primer moment de la reunió. L’Assemblea va estar presidida per Mons. Javier Vilanova i també pel president de Càritas Catalunya, Sr. Francesc Roig, i participada pels representants dels equips directius dels deu bisbats amb seu a Catalunya. Del bisbat urgel·lità hi van assistir el delegat episcopal Mn. Jaume Mayoral i la Coordinadora general de Càritas d’Urgell, la Sra. Marta Fortuny. Una Assemblea que recuperava el seu caràcter presencial després de tot el temps de pandèmia, que obligava a reunions virtuals.

Després de la salutació de Mons. Cortés i la pregària inicial dirigida per Mons. Vilanova, es va aprovar l’acta de la darrera reunió. Tot seguit el Sr. Roig va fer un detallat repàs als temes que hi havia des de Presidència i que feien palesa la vitalitat i la feina que s’està fent des de Càritas Catalunya i també des de les Càritas Diocesanes, sempre buscant el compromís i la defensa dels més pobres i necessitats de la societat.

Un altre punt del dia va ser la presentació com a proposta del pressupost pel proper any 2022, els encarregats de l’economia van anar informant de tot allò que tenia a veure amb les xifres de Càritas, i que són importants per a la tasca que es fa arreu del territori, per ajudar els exclosos i vulnerables. Els assistents van formular les seves preguntes i els seus dubtes a la proposta de comptes pel proper any. Alguns altres punts que es van tractar van parlar de l’organització interna de treball de Càritas Catalunya.

Un punt important, que marcarà els propers anys 2022-2024, va ser la proposta de calendari per endegar les línies estratègiques de Càritas Catalunya. Unes propostes treballades per un Grup motor de treball, amb el recolzament de tots els equips directius que conformen Càritas Catalunya. Un treball en xarxa i en equip que demanarà la implicació per part de tots els agents socials de Càritas, i que permetrà una visióJ de conjunt que ajudarà al dia a dia de les Càritas Diocesanes i les Parroquials de casa nostra.

El torn obert de paraules va marcar el final de l’Assemblea, que va cloure Mons. Vilanova tot agraint la gran tasca que es fa des de totes les Càritas, fent arribar el suport dels bisbes i de l’Església de la Tarraconense a aquesta feina que ens demana l’Evangeli. Els amfitrions van oferir als assistents un dinar de germanor que va servir per a repassar vincles de feina i d’amistat que ajuden a unir energies i fer-se costat en la tasca caritativa que es fa des de les deu Càritas Diocesanes.

#alesfosques

17.550€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *