“Cada dia és una jornada viva per donar suport a qui ho necessita”

En aquest cap de setmana, en el que celebrem la Jornada Mundial de la Joventut a la diòcesi, se’m fa present la seva extraordinària capacitat d’encarar els reptes i d’adaptar-se a noves situacions. Vivim una transformació social que ens empeny amb força a tots i que pot deixar moltes persones al marge.

És per tant, un bon moment per entendre millor la sensibilitat dels més joves, i alhora de cultivar els seus valors des de la perspectiva de no deixar de costat els més fràgils. Es veritat que massa sovint, en parlar de pobresa i cercar la sensibilització de tots per ser més solidaris, es posen xifres, estadístiques. Però aquest és precisament, l’element que menys agrada als joves. Per a ells, els números ens fan perdre el sentit original de tot plegat.

I per a nosaltres? Reflexionant’hi i després de la Jornada Mundial dels Pobres, més que parlar xifres i percentatges relacionats la pobresa, em sembla més simple i honest recordar que, ben a prop nostre, potser a la porta del costat de casa, algú no s’ho passa bé i té dificultats reals per viure el dia a dia. De fet, cada dia és una jornada viva per donar suport a qui ho necessita. I aquest és un gran missatge que des de Càritas volem compartir i mostrar als més joves.

Perquè la pobresa es manifesta en molts aspectes de la vida: en la salut, l’educació, energètica, habitatge, treball, en la manca d’oportunitats… I hem de recordar que sempre parteix de la consciència de mancança de les persones. Els cristians ens hauríem de preguntar per aquesta mancança: si l’amor de Déu ens envolta, com és que encara no som capaços de sentir-lo, atabalats pel consumisme?

Es aquesta la pobresa que ens incomoda. Més enllà de fer visible la pobresa puntualment per les festes nadalenques, o en algunes campanyes solidàries, per netejar la nostra consciència i sentir-nos caritatius, Què queda? Perquè després ens abonem a l’aporofòbia (por i rebuig als pobres)… Què ens fa por? L’amor? Què ensenyem a les noves generacions?

El Papa Francesc ens ha dit que «els pobres són el sagrament de Crist, representen la seva persona i ens remeten a Ell». I als joves els exhorta a què prenguin partit per la vida real i es comprometin. Proposo que en aquests dies recuperem una paraula amb arrels gregues, «Evangeli», i vulguem viure-la a fons. Siguem -joves i grans- constructors i portadors d’una Bona Notícia, que no s’ha de sostenir en estadístiques sinó en un treball de tots plegats, per arribar a construir el Regne de Déu. Potser sí que queda molta feina a fer, però també cal recordar-nos que l’ésser humà està capacitat per fer-ho i, especialment, els cristians ens hi sentim cridats.  Jesucrist ens ho va ensenyar. La seva vida tenia aquesta missió: salvar a tothom i, especialment, els més necessitats de cos i d’esperit.

#alesfosques

17.550€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *