Pobres i captaires en el portal

En tot naixement, l’espai principal és el portal on hi posem la més important de totes les figuretes del pessebre l’Infant Jesús.

Aquests dies, la Campanya de Nadal de Càritas té un lema ben pessebrístic “Aquest Nadal, cada portal és important”, una campanya que ens fa mirar a les nostres realitats, que parlen de famílies vulnerables en tants portals dels nostres pobles i ciutats, i ens recorden Josep, Maria i Jesús en un portal on el fred i la foscor de la nit acompanyaven aquell naixement, amb un bressol fet de palla i l’escalfor del bou i la mula.

Pel caminet que hi condueix hi posem les figures dels personatges senzills, humils i pobres que s’han deixat tocar el cor per l’anunci dels àngels i van cap al portal a donar el reconeixement al Messies ja que, malgrat la pobresa que pateixen, tenen intacta la seva dignitat de persones com a fills de Déu. Com podem llegir a Admirabile signum “els pobres són els privilegiats d’aquest misteri i, sovint, aquells que són més capaços de reconèixer la presència de Déu enmig nostre”.

Pastors i altres personatges que posem al pessebre, portaran al portal de Betlem allò que són i tenen: ells i elles saben que és viure en la necessitat. El seu desig, i el nostre com a cristians, és que a tots els portals del món no falti el que correspon per dignitat i justícia social.

Sovint veiem reflectit aquest portal de pessebre nadalenc en les situacions de pobresa, de marginació i ara de pandèmia social n que viuen massa famílies dels nostres pobles i del nostre món. I, en el fons, no deixa de ser un nou pessebre representat, en viu i en directe, na quest nou mil·lenni. El Papa Francesc ens proclama en la seva Carta apostòlica: “Des del pessebre, Jesús proclama, amb humil poder, al crida a compartir amb els últims el camí cap a un món més humà i fratern, on ningú no en sigui exclòs ni marginat”. Aquests dies i tot l’any ho podem fer possible des de Càrites: ajuda’ns a ajudar.

Mn. Jaume Mayoral, Delegat Càritas d’Urgell

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *