Els regals per als Reis Mags

Les figuretes més mogudes dels nostres pessebres són els Reis Mags, que els anem fent desplaçar d’un raconet fins al portal de Betlem, per arribar-hi en la festa de l’Epifania. D’aquesta manera poden complir la seva tasca d’adorar i regalar al Nen Jesús or, encens i mirra. Volen significar amb aquests presents, que l’Infant té la reialesa, la divinitat i la humanitat. Aquests són importants personatges que, com diu el Papa Francesc, “no es deixen escandalitzar per la pobresa de l’ambient, no dubten a posar-se de genolls i adorar-lo”. Sovint reflexiono sobre com ens costa a nosaltres, saber agenollar-nos des de la humilitat i la caritat cap als altres, especialment als més vulnerables…

Seguim amb els Reis Mags… perquè no perdin el camí, ja que venen de molt lluny, hi posem l’estel de Nadal que els guiarà… i malgrat sembla que el camí que han de fer és molt llarg i amb molt obstacles -com tants camins a la vida- trobaran el petit i místic lloc del Naixement.

Acabem de canviar el vell calendari per un de nou i flamant, amb un 2022 ben gran, i tenim per endavant molts dies per poder fer possible que l’estel de Nadal ens guiï. A nosaltres i a tantes persones que potser també busquen en les seves vides i en el seu cor aquell portal messiànic, aquell pessebre que “parla de l’amor de Déu, el Déu que s’ha fet nen per dir-nos com és a prop de tot ésser humà, sigui quina sigui la seva condició”.

Després d’adorar el Nen Jesús els Reis Mags se’n van tornar a la seva terra, i sembla que aquí acaba la seva nadalenca història. Però no us pica la curiositat de si van marxar de buit ? Jo estic segur que Jesús els va fer també el seu obsequi en forma de tres grans regals, ben espirituals i ben necessaris: la fe, l’esperança i la caritat. Amb aquests regals Melcior, Gaspar i Baltasar van retornar i van ajudar a “plantar el seu tabernacle entre nosaltres” com ens diu Joan en l’Evangeli d’aquest diumenge, i així continua resplendint la seva Paraula i la seva Llum entre tots nosaltres.

Siguem bons i que els Reis d’Orient ens portin regals, als més petits i als més grans de casa nostra, sense descuidar-nos d’aquells que des de la seva vulnerabilitat i la seva pobresa també esperen resposta a la seva Carta als Reis Mags, sapiguem ajudar en aquesta tasca i ser col·laboradors dels Reis Mags. Que cap portal es quedi sense la seva esperada i il·lusionada visita! Segur que ens hi podeu ajudar.

Mn. Jaume Mayoral, Delegat Càritas

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *