Informe sobre exclusió i desenvolupament social a Catalunya

Resultats de l’enquesta sobre integració i necessitats socials 2021

El mes de març del 2020 passarà a la història com el mes en què va esclatar la crisi de la COVID-19 al nostre país. Una crisi que, si bé va començar a l’Àsia, aviat es va convertir en una pandèmia mundial i va fer evident una de les grans característiques del món actual: la globalització. Bona part de les persones que habitem el planeta escoltem
les mateixes cançons, consumim els mateixos productes audiovisuals, portem la mateixa roba… En un món tan interconnectat, el coronavirus només va necessitar unes setmanes per sortir de Wuhan i convertir-se en una crisi sanitària a escala mundial, malgrat els intents ferms de contenir-lo per part de la majoria de països.

Així, doncs, amb aquesta edició de l’EINSFOESSA s’actualitza la fotografia de l’exclusió a Catalunya i es presenta des d’una doble perspectiva: longitudinal i comparativa. Longitudinal, perquè es mostra l’evolució de les xifres d’exclusió a Catalunya respecte al 2018, i comparativa, perquè en tots els casos s’ofereix la possibilitat de comparar les dades autonòmiques amb les del conjunt d’Espanya.

En aquests temps d’incertesa i immediatesa, des de la FundacióFOESSA volem, d’una banda, aportar dades que ajudin la societat a dimensionar l’impacte de la crisi, identificant les persones i els grups socials més afectats, i, de l’altra, afavorir la reflexió profunda que ens convidi a repensar el model social i relacional, el model econòmic i de redistribució, així com els valors sobre els quals podem assentar la convivència, amb l’objectiu últim d’evitar la cronificació de les situacions de pobresa i exclusió social amb la mirada posada en la transformació social cap a una societat més justa.

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *