Caritat és estimar

Avui és el dia de l’amor per excel·lència, hi ha molts tipus d’amor, però la finalitat gairebé sempre és la mateixa, fer que aquell qui tinguis a la vora, es senti i estigui bé, que es senti estimat, acompanyat, respectat i valorat. I això és Càritas, i per definir-ho, res millor que mirar el nostre logotip , t’has parat mai a pensar que voldran dir els 4 cors? Som ‘hi
El primer cor representa la identitat de Càritas com a Confederació de les entitats d’acció caritativa i social de l’Església Catòlica. Amb esperit de promoció i desenvolupament integral de les persones i els pobles, especialment dels més vulnerables i exclosos. Sent testimoniatge de la fraternitat i optant per una societat més solidària, justa i participativa. La nostra presència no és on estigui una estructura de Càritas, sinó on existeixi un Cor que estigui obert als altres promovent la Caritat, la justícia, la solidaritat, la participació amb una actitud de millora, austeritat i transparència i sempre i en tot lloc centrant la nostra actuació en la persona. D’aquesta manera podem dir que ens sentim tots un en un mateix cor, el Cor de l’Amor, el Cor del “reconeixement de l’altre”. En definitiva, el Cor de la Fraternitat. A Càritas Urgell, de la Diòcesi d’Urgell comptem amb 5 centres : Balaguer, La Seu d’Urgell, Tremp, Vielha i Puigcerdà.
El segon cor és el dels grups. El grup de Càritas és un grup d’Església, que reflexiona i ora per a estar més prop de les persones. És un grup d’acció que està pendent de les relacions humanes, de les necessitats dels qui més sofreixen. Junts, troben formes noves per a acollir i animar, tant a les persones en situació de vulnerabilitat, com a la pròpia comunitat cristiana. El cor dels grups de Càritas posa el seu batec en la utopia d’un món sense fronteres, que és llar de la humanitat. I posa el seu batec en l’esperança d’aconseguir aquest món inclusiu i fratern. És comunitat treballant per la Justícia. A Càritas Urgell l’any 2021s’han fet 54 projectes en 13 parròquies
El tercer cor és el de la persona voluntària. El que ha optat per un estil de vida compromès perquè: -D’alguna manera, aquest cor ha estat tocat, -I ajuda a obrir els ulls, -I fa créixer com a persona, -I educa en la sensibilitat, -I et converteix en un regal per als altres, -I t’ajuda a canviar el món, -I et convida a “viure senzillament, perquè uns altres, senzillament puguin viure”. Ser voluntari o voluntària implica realitzar un servei desinteressat, lliure, gratuït i responsable en benefici de la comunitat. Però, sobretot, en benefici de les persones que viuen en situació de pobresa i exclusió social. Elles són el centre de la nostra labor, per la seva inclusió proposem aquest altre estil de vida, al qual Jesús ens convida. A Càritas Urgell tenim 233 voluntaris.
El quart cor és el més gran. És el de les persones vulnerables, les persones més estimades per Jesús. Per a Ell res hi ha tan important com la persona, cada persona. I per sobre de totes, les que es troben en major situació de necessitat, les que ploren, les que tenen gana i set, les que sofreixen, les que pateixen situacions injustes, les que estan malaltes, les que es troben soles… Ell coneix cada cor, Jesús mira a la persona, la toca, la cura, la mira, l’escolta, l’aixeca, la tria. Aquest és el cor que viu des de l’experiència de Jesús. És el cor que ens crida i ens interpel·la per a construir aquest gran símbol d’amor i fraternitat. Durant l’any 2021, Càritas Urgell va atendre 2538 persones beneficiaries.
Finalment, observem que els quatre cors formen en els eixos centrals la Creu de Cors. Un cor que viu des de l’experiència de Jesús. Per al nostre fer, Jesús no és només un model a imitar, és també company de camí; més ben dit, Ell és qui acompanya tot els processos realment. Nosaltres no aspirem a ser sinó les seves mans i els seus peus. El nostre fer aspira no al fet que siguem nosaltres els reconeguts, sinó Ell, a través de l’amor. Així funciona el cor de Càritas. I el teu?.

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *