Voluntariat, una figura imprescindible pel Centre sant Ot de Càritas Urgell

Per que Càritas pugui dur a terme la seva missió, necessita comptar amb persones voluntàries que en ajudin a acompanyar les persones que viuen la injustícia de la vulnerabilitat.  

Càritas dona l’oportunitat de posar en practica una acció voluntària en el nostre entorn més proper, coneixent les diverses realitats socials del nostre territori. 

El voluntariat s’inicia amb la participació comunitària; participar activament en les necessitats dels espais on ens desenvolupem diàriament. Per tant, el voluntariat és prendre consciència de l’engranatge del qual formem part, observar el que succeeix al nostre voltant i veure què és allò que podem aportar perquè aquest tot que és la nostra comunitat es pugui continuar desenvolupant.

L’acció voluntària esdevé un gest desinteressat i altruista que influeix en el creixement personal dels voluntaris/àries que el duen a terme. Així doncs, aquesta repercussió no només té un impacte per als qui reben l’acció voluntària sinó que l’impacte també es veu reflectit en la vida de la persona voluntària i en la dels qui l’acompanyen. En tant que el voluntariat suposa dedicar un espai de la rutina personal exclusivament a l’ajuda als altres, invertir temps en la ciutadania des del valor de l’empatia.

Representa una acció on donar és prioritari al rebre, retrobar-se amb el sentiment de solidaritat. Participar, invertir, actuar… en la comunitat per la satisfacció personal que per si sol produeix.

El Centre Sant Ot de Càritas a la Seu d’Urgell disposa a l’actualitat de 31 voluntaris/es, aquests en ajuden a dur a terme la tasca del dia a dia del nostre centre i a acompanyar els qui més ho necessiten.

El voluntaris del Centre Sant Ot de Càritas a la Seu d’Urgell participen en diferents projectes, com ara: Donar suport en processos administratius, acollida de participants a Càritas, duent a terme grups d’acompanyament grupal on és treballa l’aprenentatge del català i castellà per a persones nouvingudes, realitzant acompanyament educatiu a alumnes de primària i secundaria, realitzant activitats de participació comunitària com és l’Espai Grapats, col·laborant amb el Centre Especial de treball CET Grapats a través de l’acompanyament a persones amb discapacitat. 

Des de Càritas volem reconèixer la importància de la tasca del voluntariat i remarcar que sense els voluntaris l’impacte de la nostra tasca en la societat no seria el mateix.  

Som el que donem. Som amor.

27.581€ de 30.000€ recaptat
Selecciona el mètode de pagament
Vull desgravar
Accepto rebre informació
He llegit i accepto l' avís
Informació Personal

Import de la donació: 20,00€

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

CatalanSpanish