Càritas posa a disposició de les famílies ucraïneses una quota inicial de 1.111 places d’acollida a tot Espanya


Càritas Espanyola posarà a disposició de les famílies ucraïneses 1.111 places d’acolliment a tot Espanya. Després d’una enquesta a tota la Confederació, s’ha avançat un primer compromís per part de 23 Càritas diocesanes per acollir en diferents recursos i programes els refugiats que s’han vist obligats a deixar casa seva per la invasió russa.

Segons l’Agència de l’ONU per als Refugiats, més de 2,3 milions de persones han fugit d’Ucraïna des de l’inici de les accions militars dutes a terme per Rússia el 24 de febrer.

En les properes setmanes aquesta capacitat s’anirà ampliant a mesura que les Càritas diocesanes puguin avaluar-ne la capacitat d’acollida. Al principi, aquest miler de places es distribueixen entre habitatges (587) i centres d’acolliment o albergs (524).

Ajut d’emergència

Càritas Espanyola a més és a Ucraïna des de l’any 2010 a través de diversos projectes d’acció social. Després de la invasió russa, aquesta col·laboració s’ha intensificat. Una setmana després de l’inici de la crisi, va enviar a Càritas Ucraïna una primera partida de 100.000 euros per atendre les necessitats bàsiques de les persones vulnerables durant els desplaçaments.

Càritas Espanyola a més ha aprovat l’assignació de 200.000 euros més per a programes d’emergència a Moldàvia i Polònia davant la massiva fugida de la població a aquests països veïns.

Fins al 3 de març passat, 100.000 ucraïnesos havien creuat per la frontera de Moldàvia, el país més pobre d’Europa. Es calcula que un 45% romandrà al país, usant les xarxes de familiars i amics, centres d’acollida governamentals, serveis d’organitzacions socials, inclosa la pròpia Església.

Els fons destinats per Càritas Espanyola a Moldàvia seran utilitzats per condicionar i ampliar la capacitat d’acollida a refugis, garantir un transport segur i oferir suport psicosocial. Amb aquesta intervenció, que durarà 8 mesos, es donarà atenció a 9.600 persones.

En el cas de Polònia, on el nombre de desplaçats ja supera els 1,3 milions de persones, els 100.000 euros enviats per Càritas Espanyola aniran al repartiment d’ajuda monetària perquè els refugiats puguin satisfer les necessitats més immediates. El programa durarà tres mesos i beneficiarà unes 5.600 persones.

Als punts fronterers de Przemysl, Zosin, Hrebenne, Lubaczow i Dorohusk, s’han muntat “Botigues (de campanya) d’Esperança”, on les persones poden descansar, reben menjar i beguda calenta, roba, kits d’higiene bàsica i medicines bàsiques. “En un primer moment, les persones que arribaven a aquests punts fronterers comptaven amb més recursos o amb familiars o amics o fins i tot una idea clara d’on anar. Ara mateix, les persones necessiten més suports, tenen menys plans i menys recursos per aconseguir allotjament propi”, comenta Carmen Gómez de Barreda, responsable de la campanya d’emergència Càritas amb Ucraïna.

“Devessall de solidaritat”

El suport de Càritas Espanyola a totes aquestes intervencions és possible gràcies a l’allau de solidaritat de tota la societat espanyola. La coordinadora de Relació amb donants i institucions de Càritas Espanyola, María Ángeles García, assenyala que “els nivells de generositat estan sent similars als registrats durant el tsunami del sud-est asiàtic el 2004 i al del terratrèmol d’Haití el 2010”.

Actualment, Càritas Espanyola no està canalitzant donacions en espècie cap a Ucraïna, ja que, segons recorda García, “es tracta d’una gestió inabordable” per a les Càritas de la regió.

“Encara que ens és impossible preveure quina serà l’evolució de la situació els propers dies, fem una crida a la solidaritat de la societat perquè puguem continuar atenent les famílies que ho estan perdent tot en aquest conflicte humanitari”, assenyala.

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *