Assemblea de Càritas Catalunya i Reunió del CECAS

El dimecres30 de març va tenir lloc a la seu de la Tarraconense a Barcelona l’Assemblea General de Càritas Catalunya, que va acompanyar el Bisbe delegat de Càritas Catalunya, el Cardenal Joan Josep Omella i també per Mons. Javier Vilanova, va presidir el Sr. Francesc Roig, President de Càritas Catalunya, amb l’assistència del representats dels equips directius dels deu bisbats amb seu a Catalunya. Del Bisbat d’Urgell hi van participar el Director de Càritas d’Urgell, Sr. Josep Casanova i el Delegat episcopal, Mn. Jaume Mayoral.

Abans de l’Assemblea hi va haver una reunió informativa del Centre Català de Solidaritat on es va presentar la Memòria Social del 2021, així com el resum d’activitats i actuacions que es du a terme aquest centre que atén a persones drogodependents, especialment aquelles que es troben en risc d’exclusió social. A més de celebrar els 30 anys de la Fundació, que neix d’un compromís del Concili Tarraconense i de les diòcesis a Catalunya, es va presentar el nou director general de la fundació, Mn. Ferran Solé, sacerdot diocesà del nostre bisbat.

Després de la pregària inicial, que ha demanat per la pau a totes les guerres presents en el món, el Sr. Cardenal ha animat a la tasca dels membres de Càritas ena quests moments que estem vivint de dificultats socials i econòmiques, agreujades per la guerra d’Ucraïna i la pandèmia social que vivim. S’han aprovat unes modificacions de funcionament que s’inclouran al Reglament de Règim intern de Càritas Catalunya. Tot seguit s’ha presentat les propostes de les línies estratègiques de Càritas Catalunya 2022-2024 que han estat aprovades per unanimitat de tots els presents. Unes línies que busquen fer una bona coordinació i suport entre les deu Càritas diocesanes, un treball efectiu en la comunicació interna i externa, una millor captació i gestió de recursos i una darrera línia que vol incidir en el desenvolupament de les persones que estan a les Càritas del territori. Cal dir que també s’ha fet des d’una transversalitat en aquesta acció de l’aspecte sinodal a la que esta cridada l’Església i per tant Càritas.

També s’han presentat i s’han explicat els comptes del 2021 i el pressupost del 2022 que seran aprovats definitivament en la propera Assemblea del juny. Un torn d’informacions del President, que permet veure la tasca de Càritas Catalunya a casa nostra i arreu de la Confederació de Càritas Espanyola. I finalment la Comissió que acompanya la Campanya d’Emergència per Ucraïna ha explicat exhaustivament tot el que s’ha fet fins ara, una informació complementada per les diferents Càritas Diocesanes que han compartit el dia a dia que es viu i es treballa des de Càritas a tot el territori català i amb aquells refugiats que venen del conflicte bèl·lic a Ucraïna. En Josep Casanova ha explicat la tasca que fa Càritas d’Urgell, i la realitat dels molts refugiats que s’estan acompanyant i atenen, especialment a Guissona, pel seu nombre d’arribats, més de 200 persones, entre adults i nens, però també d’altres llocs de les parròquies del Bisbat i també del Principat d’Andorra a través de Càritas Nacional Andorrana. Després hi hagut un torn obert de preguntes sobre aquest acompanyament i aquesta realitat dels refugiats i de les problemàtiques i dificultats que presenten. Als vols de les 14,30h s’ha acabat la sessió amb unes paraules encoratjadores de Mons. Vilanova, tot ressaltant la bona tasca que fa Càritas Catalunya en comunió, i fent camí, amb les deu Càritas Diocesanes.

#alesfosques

1.500€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790
BIZUM 33449
Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *