Càritas se suma a la crida de Caritas Internationalis per la pau a Ucraïna

“Els interessos polítics no poden seguir prevalent a expenses de tot un poble que necessita desesperadament assistència humanitària. Ens unim al Sant Pare en les seves repetides crides perquè la guerra ‘abominable’ a Ucraïna acabi d’immediat i perquè es posi fi al sofriment de la població a través d’una solució pacífica», afirma Aloysius John, secretari general de Caritas Internationalis.

Càritas s’ha sumat aquest dijous a la crida feta per Caritas Internationalis en favor de la pau a Ucraïna. Exactament un mes després de l’inici del conflicte, Càritas Internationalis insta que es posi fi a les hostilitats i es garanteixi l’assistència humanitària sense traves.

La Confederació de 162 organitzacions de Càritas nacionals a tot el món també subratllen la importància de tenir en compte el dramàtic impacte del conflicte a Ucraïna sobre molts països on les crisis porten mesos i anys produint-se i ara estan tristament oblidades.

El nombre de persones afectades un mes després de l’inici de la guerra a Ucraïna és d’almenys 2.421 víctimes civils, 3.389.044 refugiats -inclosos almenys 1,5 milions de nens- i gairebé 6,5 milions de desplaçats interns.

«Les dues organitzacions ucraïneses de Càritas -Caritas Ucraïna i Caritas Spes- han donat suport a la gent des del primer moment i mai els han abandonat, ni tan sols en el cas de Mariupol, on forts bombardejos van forçar el tancament d’alguns centres locals», assegura.

Fins ara, Caritas ha brindat assistència humanitària a diversos centenars de milers de persones. Les Càritas nacionals als països veïns, inclosos Polònia, Hongria, Eslovàquia, Romania i Moldàvia, estan en primera línia per ajudar els milions de refugiats.

Segons el recompte realitzat per Càritas Espanyola de la tasca realitzada per les diferents Càritas nacionals en el terreny, més de 314.000 persones han rebut ajuda des de l’inici de la guerra, la majoria dins de les fronteres d’Ucraïna (224.000). Només en aquest país es reparteixen diàriament més de 23.500 àpats i 5.100 kits d’higiene personal.

En zones de conflicte molt remotes

Càritas i l’ Església es troben entre les poques organitzacions que queden al costat de la població ucraïnesa, i la seva presència de base els permet arribar fins i tot a zones de conflicte molt remotes.

«És per això que la nostra Confederació insta els Estats i agències internacionals a donar suport a les ONG i organitzacions religioses en primera línia per respondre a la crisi humanitària i entregar la major part de l’ajuda i garantir la protecció a Ucraïna», afirma John.

Caritas Internationalis demana a més a les parts involucrades que garanteixin l’evacuació segura dels grups vulnerables, especialment infants, dones, ancians i persones amb discapacitat. “S’ha de brindar assistència a les persones necessitades i als refugiats sense cap tipus de discriminació per motius de nacionalitat”, apunta.

Caritas Internationalis també reitera la seva crida per a la protecció de les dones i els nens en trànsit, que representen al voltant del 90 % dels refugiats que fugen d’Ucraïna i que corren un gran risc de convertir-se en víctimes de la tracta de persones.

S’ha informat, també per organitzacions locals de Càritas, que hi ha grups del crim organitzat a banda i banda de la frontera i als països d’acollida. Les víctimes solen ser enganyades amb l’oferta de transport a altres països i allotjament en cases particulars.

Les diferents Càritas nacionals i les ONG actives a les fronteres ja estan mobilitzant la seva xarxa contra la tracta per monitorejar la situació i protegir les persones vulnerables.

«Recomanem emfàticament que els Estats implementin i enforteixin els mecanismes de salvaguarda i protecció per protegir els migrants dels traficants de persones», agrega John.

Finalment, la Confederació insta a no oblidar les greus conseqüències que té i tindrà el conflicte ucraïnès en molts països del món, on ja s’estan produint greus crisis.

«La guerra a Ucraïna tindrà un impacte dramàtic en termes d’inseguretat alimentària. Per exemple, a Síria, el preu d’un aliment bàsic com el pa s’ha disparat. Si la Covid-19 va augmentar la quantitat de persones al món en risc de morir de fam en 130 milions, és probable que aquesta guerra augmenti aquesta xifra”, assenyala.

Emergència Terratrèmol Turquia Síria

38.039€ de 40.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *