Càritas destina una nova partida de 3 milions d’euros per atendre l’emergència humanitària provocada per la guerra a Ucraïna

Més de 706.000 persones han rebut ajuda dins del país des del començament del conflicte, el 64% són dones

Càritas Espanyola ha mobilitzat una partida de tres milions d’euros per atendre l’emergència humanitària provocada per la guerra a Ucraïna. Els fons seran destinats a les dues Càritas presents al país: Càritas Ucraïna (ritu grec) i Càritas-Spes (ritu llatí).

Les Càritas a Ucraïna destinaran aquests fons a satisfer les necessitats bàsiques de la població més vulnerable, que es desplaça internament fugint duna ciutat a una altra. El servei prioritari és l’allotjament de curta estada, menjar, accés a les medicines, recuperació dels habitatges, informació sobre rutes d’evacuació segura i atenció psicològica per suportar de manera adequada l’estrès provocat pel desplaçament forçós.

També s’atenen les persones que queden atrapades en llocs de conflicte, sense possibilitat de fugir enlloc. A l’oest del país, a més s’ha obert un petit centre on s’acollirà perfils molt vulnerables per un període de temps més dilatat (fins a sis mesos). “Cal destacar l’esforç que s’està fent per detectar els casos més vulnerables com és el cas de les mares a càrrec de família nombrosa, grans, majors a càrrec de néts, per acompanyar-los de la millor manera”, explica Carmen Gómez de Barreda, responsable de la campanya Càritas amb Ucraïna.

Des que va començar el conflicte, Càritas Ucraïna ha atès dins del país més de 706.000 persones, la majoria (64%) són dones. Els seus més de 60 centres s’han vist obligats a fer un gir a la seva feina de 180º per poder donar suport als desplaçats interns que fugen dels bombardejos.

Càritas treballa en xarxa amb el govern local i la resta d’organitzacions, coordinant l’ajuda perquè aquesta sigui el més extensa i sostinguda en el temps possible. En aquesta nova intervenció, es modificarà el contingut de la cistella bàsica, donant una resposta més àmplia a la població”, assenyala Gómez de Barreda.

El conflicte a Ucraïna està tenint conseqüències nefastes per a la població. Durant els 69 dies que dura el conflicte, al voltant de 10,5 milions (la quarta part de la població) està en situació de mobilitat humana forçosa, tant desplaçats interns com refugiats. S’estima que 24 milions de persones dins Ucraïna (la meitat de la població) necessiten ajuda humanitària urgent.

“Les oficines de Càritas continuen atenent la població necessitada, tenint en compte els riscos actuals. Tot i totes les dificultats existents, se segueix fent un esforç per treballar a l’Est del país, on han quedat persones atrapades i sense possibilitat de fugir. S’estima que els propers mesos la prioritat serà fer arribar ajuda humanitària a aquestes zones, objectiu prioritari d’atacs”, puntualitza Gómez de Barreda

“Abans, ara i després”

Des del començament del conflicte, el 24 de febrer passat, Càritas Espanyola ha mobilitzat 3,8 milions d’euros gràcies a la solidaritat de mig miler d’empreses i de més de 20.000 donants particulars. Una setmana després de l’inici de la crisi, va comprometre Càritas Ucraïna una primera partida de 100.000 euros per atendre les necessitats bàsiques de les persones vulnerables durant els seus desplaçaments. A mitjans de març, va aprovar una assignació de 400.000 euros més per a programes d’emergència a Moldàvia i Polònia davant la massiva fugida de la població a aquests països veïns. A Romania s’ha aprovat una assignació de 300.000 euros.

Càritas Espanyola a més és a Ucraïna des de l’any 2010 a través de diversos projectes d’acció social. “Càritas era a Ucraïna abans, ara i quan s’acabi el conflicte i l’atenció mediàtica seguirà allà. Els fons que aconseguim recaptar s’invertiran en aquesta carrera de fons que corre Càritas perquè la reconstrucció del país requerirà molt de temps i esforç”, explica Gómez de Barreda.

i Càritas diocesana d’Urgell…

El conflicte que està patint Ucraïna requereix d’una resposta urgent per evitar una catàstrofe humanitària. Les respostes solidàries han estat múltiples per tot el territori diocesà.
Tots els donatius rebuts es canalitzaran per diferents vies:
A través de Càritas Urgell: poc a poc, els refugiats ucraïnesos van arribant al nostre Bisbat i sobretot a Guissona. Des de l’entitat, intentarem cobrir les necessitats més bàsiques de les famílies que hi arribin i no tinguin cap xarxa de suport.
A través de Càritas Internacional: S’han transferit ja a Càritas Polònia i Càritas Moldàvia 20.000€ perquè puguin ajudar les persones refugiades que passen la frontera. Seguirem oferint suport a les Càritas veïnes en l’acollida i allotjament digne i segur per a totes les persones desplaçades que arribin a aquests països fronterers. Alhora, amb part dels fons recollits, se seguiran proporcionant aliments, aigua potable i kits d’higiene a qui ho necessiti.
Des de Càritas Urgell agraïm els innumerables missatges de solidaritat amb Ucraïna i els països veïns i continuem oferint la possibilitat

Portadors de petits miracles

0€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *