Un 16,6% de les famílies no poden mantenir la seva llar a una temperatura adequada

Càritas Urgell ha destinat  21.340,75€ fins a octubre de 2022, a poder arribar a la temperatura de confort a les famílies que ho han necessitat.

A falta dels mesos de Novembre i Desembre aquest any Càritas  ja ha destinat  1.388,86 €  a la Val d’Aran  una dada que concorda a amb l’Informe FOESA de 2022 , que diu que hi ha un 16,6% de les famílies espanyoles no poden mantenir la seva llar a una temperatura adequada.

“Aquesta situació s’està agreujant ja que moltes persones, encara que treballin, no poden assumir la pujada que la despesa energètica suposa per al pressupost familiar. També hem de tenir en compte que al voltant de 300.000 persones majors de 65 anys viuen soles a Catalunya. El pagament del lloguer o hipoteca i altres serveis com a internet, la comunitat o l’aigua, en lloc de dividir-se, recauen en una única persona. Aquest factor augmenta encara més el risc de pobresa energètica” 

Susana Argelich , cap de centre de Vielha

La definició de temperatura de confort en una llar durant el dia se situa entre els 20-21 graus. Aquesta temperatura ens ha de permetre no sentir ni fred ni calor. De tal manera que estiguem còmodes en totes les zones de la nostra casa i així evitar malalties derivades del fred i la humitat. És a dir, una temperatura de confort adequada és salut.

La realitat ens diu que des de fa ja alguns anys i no sols des de l’inici de la crisi energètica que estem sofrint, moltes famílies del nostre país no poden mantenir la seva llar a temperatura de confort.

Durant els mesos d’hivern, el consum elèctric augmenta. Gaudim de menys hores de llum natural, i el fred ens obliga a estar-nos més hores a casa. Per aquest motiu, fem algunes recomanacions que et serviran per estalviar a final de mes

1) Desendolla els utensilis electrònics que no utilitzis

Per molt circumstancial que sembli, tenir dispositius en mode “standby”, endollats, però sense fer-se servir, genera un elevat consum d’energia que pot arribar a repercutir en un 10% dels costos elèctrics anuals. Corregir aquest hàbit podria ajudar-nos a estalviar més de 50 euros l’any.

2) Fes servir una aixeta de dutxa de baix consum

Per aquells que tinguin un escalfador d’aigua elèctric, no només és útil emprar un filtre reductor de cabal d’aigua, sinó també un cap de dutxa de baix consum. Amb aquest canvi, no només es redueix considerablement el consum d’aigua, sinó que també hi ha una reducció en l’electricitat, ja que se’n necessita menys per escalfar-la.

3) Espera que el menjar es refredi abans de posar-lo a la nevera

Una simple rutina consisteix a esperar que el menjar es refredi a temperatura ambient (entre 30 minuts i una mica més d’una hora) abans de posar-lo a la nevera. Si no s’espera aquest temps, la nevera ha de compensar aquesta introducció de menjar calent amb un excedent d’energia elèctrica per mantenir la mateixa temperatura.

4) Utilitza programes de rentadora de temperatura més baixa

Fer servir programes que facin ús d’aigua més freda és essencial en reduir el consum d’una de les tasques domèstiques amb un cost més elevat. A més, un abús d’aigua calenta en els rentats accelera la degradació de la roba a llarg termini.

5) Neteja regularment els filtres dels electrodomèstics

Mantenir els diferents filtres del rentavaixella, la rentadora, etc. nets ajudarà a que funcionin de manera més eficient i que, per tant, consumeixin menys energia.

Uneix-te per ajudar a proporcionar allotjaments en els pisos d’acollida

400€ de 10.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683