Càritas Diocesana d’Urgell crea un pis d’acollida transitòria a Tremp

Aquesta instal.lació s’afegeix als altres dos que ja té en marxa la Diòcesi d’Urgell, a Balaguer i a La Seu d’Urgell

Càritas d’Urgell ha posat en funcionament un nou pis d’acollida transitòria per a persones i famílies que ho necessiten en moments puntuals de crisi. Amb aquest, ja són tres els pisos d’aquest tipus que hi ha funcionant a la Diòcesi d’Urgell, amb un èxit notable, ja que han permès reconduir la situació greu de famílies i revertir-la per tornar a una situació de independència i normalitat.

Aquest tipus de recurs es va iniciar l’any 2015 a Balaguer, on es va oferir un pis pel qual han passat 9 famílies, i més tard es va incorporar un altre pis a La Seu d’Urgell, pel que hi han passat 6 famílies. Els pisos són cedits per un particular en el cas de Balaguer i per la parròquia en el cas de La Seu d’Urgell i ara en el de Tremp, que l’ha cedit pels propers 20 anys a Càritas.

En aquest pis de Tremp, hi ha quatre habitacions i té capacitat per acollir una o dues unitats familiars. S’han invertit 13.000 euros per condicionar-lo: s’han fet millores en la conducció de gas, en una nova caldera de calefacció, renovació d’electrodomèstics, pintura, i petites reparacions. El mobiliari que s’hi ha incorporat és de segona mà, i ha estat proveït per l’empresa Nourgrapats E.I de Càritas d’Urgell.

És un pis que  vol donar una resposta integral a les famílies o les persones que es troben en situació de vulnerabilitat màxima, mentre no es posen en marxa mecanismes que permetin la seva integració en l’àmbit laboral i/o social, i que disposen de possibilitats reals de millora. A més de habitatge d’estada limitada, també s’ofereix a les persones i famílies suport, formació, ajuda en la gestió social, laboral i emocional.

Càritas d’Urgell es farà càrrec de totes les despeses derivades de l’habitatge sempre que la família no les pugui assumir. L’estada a l’habitatge no serà superior a 6 mesos, i aquest període podria ser ampliat de forma excepcional amb una pròrroga de fins a 3 mesos a petició de la persona responsable de l’acollida. Les famílies que hi viuen estaran acompanyades en tot moment per un tècnic responsable del projecte, que també realitzarà funcions de supervisió.

Regala educació

1.302€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *