Càritas Diocesana d’Urgell crea un pis d’acollida transitòria a Tremp

Aquesta instal.lació s’afegeix als altres dos que ja té en marxa la Diòcesi d’Urgell, a Balaguer i a La Seu d’Urgell

Càritas d’Urgell ha posat en funcionament un nou pis d’acollida transitòria per a persones i famílies que ho necessiten en moments puntuals de crisi. Amb aquest, ja són tres els pisos d’aquest tipus que hi ha funcionant a la Diòcesi d’Urgell, amb un èxit notable, ja que han permès reconduir la situació greu de famílies i revertir-la per tornar a una situació de independència i normalitat.

Aquest tipus de recurs es va iniciar l’any 2015 a Balaguer, on es va oferir un pis pel qual han passat 9 famílies, i més tard es va incorporar un altre pis a La Seu d’Urgell, pel que hi han passat 6 famílies. Els pisos són cedits per un particular en el cas de Balaguer i per la parròquia en el cas de La Seu d’Urgell i ara en el de Tremp, que l’ha cedit pels propers 20 anys a Càritas.

En aquest pis de Tremp, hi ha quatre habitacions i té capacitat per acollir una o dues unitats familiars. S’han invertit 13.000 euros per condicionar-lo: s’han fet millores en la conducció de gas, en una nova caldera de calefacció, renovació d’electrodomèstics, pintura, i petites reparacions. El mobiliari que s’hi ha incorporat és de segona mà, i ha estat proveït per l’empresa Nourgrapats E.I de Càritas d’Urgell.

És un pis que  vol donar una resposta integral a les famílies o les persones que es troben en situació de vulnerabilitat màxima, mentre no es posen en marxa mecanismes que permetin la seva integració en l’àmbit laboral i/o social, i que disposen de possibilitats reals de millora. A més de habitatge d’estada limitada, també s’ofereix a les persones i famílies suport, formació, ajuda en la gestió social, laboral i emocional.

Càritas d’Urgell es farà càrrec de totes les despeses derivades de l’habitatge sempre que la família no les pugui assumir. L’estada a l’habitatge no serà superior a 6 mesos, i aquest període podria ser ampliat de forma excepcional amb una pròrroga de fins a 3 mesos a petició de la persona responsable de l’acollida. Les famílies que hi viuen estaran acompanyades en tot moment per un tècnic responsable del projecte, que també realitzarà funcions de supervisió.

Uneix-te per ajudar a proporcionar allotjaments en els pisos d’acollida

16.175€ de 20.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *