Una Llum que esclata en la foscor que viu el món

Nadal i el seu cicle de festes que l’acompanyen sembla, des d’una mirada consumista i secularitzada,  que només pot embolcallar-se amb llums de colors, que omplen i pengen en els carrers, les places, els comerços, les cases i tants altres llocs de les nostres vides quotidianes. En els darrers anys, sembla haver una competició entre pobles: cada vegada hi ha més garlandes de llums i s’encenen més aviat, per mirar de sortir com a protagonista en alguns dels “reality shows” de la programació televisiva.

Ara, però, volem fer una breu reflexió per anunciar la campanya de Nadal de Càritas i no ens serveix només aquesta mirada a les lluminàries dels nostres carrers i places. És el moment d’oferir i pregar amb una altra mena de llum, que fa una claror ben diferent, que no necessita d’un interruptor i un endoll per posar-se en marxa i il·luminar. És una Llum que va esclatar ara fa més de 2.000 anys per portar una nova claror a tota la humanitat, neix amb el Fill de Déu que vol retornar la fraternitat a tots els homes i dones, i especialment cap els pobres i exclosos del nostre món.

Neix com aquell amor que vol ser com una bateria eterna i inesgotable per donar corrent i il·luminar tot i a tots. Sí, un Amor amb majúscula que es mou en cada home i dona de bona voluntat per enllumenar amb un esclat infinit el misteri de fe que parla de vida, d’esperança i solidaritat, que neix en la senzillesa d’una establia, a través de la persona de l’Infant Jesús. Aquest infant és qui il·luminarà amb una força fora mesura una humanitat que no vol acceptar que viu en la foscor, per moltes llumetes de nadal que pengin de les seves vides, per moltes nadales que cantin, per molts regals que rebin, estem en una foscor que engoleix i emmascara la nostra existència i la nostra felicitat.

Càritas ens torna a proposar i a convidar a ser part d’aquesta lluminositat en aquest Nadal, a bategar com mai per fer néixer, de veritat i no només en un catàleg acolorit de regals i bons propòsits, el naixement del qui és la Llum. Com ens recorda l’evangelista Joan “la llum resplendeix en la foscor, i la foscor no ha pogut ofegar-la”. Tu ens hi pots ajudar amb el teu compromís, amb la teva sincera pregària i com tantes altres campanyes de Nadal de Càritas amb la teva generosa almoina. Si vols que guanyi aquesta Llum ajuda’ns a compartir-la entre els que ho necessiten, segur que ho aconseguim.

Mn. Jaume Mayoral, Delegat episcopal de Càritas

#alesfosques

17.550€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *