Jornades dels Delegats Episcopals de Càritas a Madrid

Els dies 9 i 10 de gener va tenir lloc a Madrid les Jornades dels Delegats de Càritas, convocats per Càritas Espanyola (les primeres presencials des de 2018), i amb el títol de “L’Espiritualitat clau en l’acompanyament als nostres participants”, amb una assistència de gairebé 50 persones entre delegats i membres dels Serveis Generals. De les Càritas Diocesanes amb seu a Catalunya van participar cinc delegats, entre ells el Delegat Episcopal de Càritas d’Urgell, Mn. Jaume Mayoral. La sessió inaugural va anar a càrrec del President de la Confederació, Sr. Manuel Bretón, del Bisbe delegat per Càritas de la CEE, Mons. Jesús Fernández i pel Delegat de Càritas Espanyola, Mn. Vicente Martín.

La primera ponència va versar sobre l’espiritualitat com a capacitat i recurs per la inclusió social, la va impartir el Director de l’Institut Diocesà de Teologia y Pastoral de Bilbao, Sr. Carlos García Andoin. Va fer una mirada teològica y pastoral a l’espiritualitat i a la seva necessària presència en l’acció d’acompanyament que fa Càritas amb les persones que acull i ajuda, un saber “descalçar-se” per poder oferir espais espirituals des d’una llibertat religiosa que no vol diluir les realitats espirituals que hi puguin haver. Tot seguit hi va haver entre els assistents un diàleg ben participatiu.

La tarda del dilluns va estar dedicada a presentar un panell de tres experiències on la clau espiritual era important per incidir en positiu a les persones vulnerables ateses. Els projectes van ser: les experiències amb gent sense llar de Càritas Burgos, l’acompanyament de dones víctimes de tracta sexual que fan les monges Adoratrius i l’experiència religiosa viscuda en una comunitat d’hospitalitat anomenat Casa Mambré a Sevilla. També hi va haver una trobada de treball i reflexió per grups dels diferents delegats de Càritas, un moment per compartir i conèixer les realitats que es fan arreu d’Espanya.

El dimarts va impartir una xerrada el franciscà Mons. Santiago Agrelo, arquebisbe emèrit de Tànger (Marroc). Va oferir les seves experiències i vivències en la seva relació amb el món musulmà, d’aquí el títol de la seva ponència “Una Església a l’encontre de l’Islam”. Va referir a la importància assistencial que fa l’Església en alguns llocs del Marroc i també es va referir a la importància de l’espiritualitat en els habitants del país veí. Després uns moments per les informacions per part de Mn. Fernando Fuentes, Director de la Comissió Episcopal per la Pastoral Social i la Promoció Humana de la CEE, amb una clarificadora explicació de la transversalitat en els diferents àmbits que configuren la pastoral social. I per acabar la Secretaria General de Càritas Espanyola, la Sra. Natalia Peiro va oferir als delegats un seguit d’informacions d’interès, així com van presentar els diferents responsables de les àrees i àmbits de treball de Càritas Espanyola.

Com un acord final dels assistents es va proposar continuar fent una reunió presencial cada dos anys i almenys dues reunions cada any en format digital, per poder fer un millor treball per part dels Delegats, que redundi en la tasca de Càritas.

#alesfosques

17.550€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *