Assemblea general de Càritas Catalunya

El 29 de març el Bisbat de Terrassa va acollir la trobada de la reunió del Patronat del CECAS (Centre Català de Solidaritat) i l’Assemblea de Càritas Catalunya, amb la participació dels representants de les deu Càritas amb seu a Catalunya, encapçalats pel Bisbe Mons. Javier Vilanova, en representació del Bisbe Delegat de Càritas de la Tarraconense Mons. Josep Omella i també del President de Càritas Catalunya Sr. Francesc Roig.

El Bisbat d’Urgell va estar representat per la Coordinadora general Sra. Marta Fortuny i el Delegat episcopal, Mn. Jaume Mayoral. També va acompanyar la sessió de treball el Bisbe de Terrassa Mons. Salvador Cristau. La reunió va tenir lloc a les instal·lacions del col·legi diocesà de la “Mare de Déu de la Salut” de Sabadell.

El primer moment de la trobada va ser la reunió ordinària del Patronat del CECAS on els responsables de la Fundació van presentar el balanç econòmic de l’any 2022 i el pressupost per aquest 2023, una informació que va explicar els tècnics de la Fundació, entre ells el Director assistencial, Mn. Ferran Solé, un torn de precs i preguntes va tancar aquest primer moment de la jornada de treball i tot segui es va oferir un refrigeri per la Càritas acollidora, aquesta vegada la Càritas Diocesana de Terrassa.

Després es va iniciar l’Assemblea amb la salutació dels dos bisbes Mons. Cristau i Mons. Vilanova que van agrair la tasca de Càritas i van esperonar a fer una bona feina per ajudar als més vulnerables de les diòcesis catalanes i d’arreu. Una pregària inicial va marcar el primer moment del treball i tot seguit i per la importància dels temes que hi havia va agafar la paraula el President, Sr. Roig que va fer una detallada informació dels diferents assumptes acompanyats des de Presidència i des de Càritas Catalunya que permeten veure la tasca de treball i presència en la societat de Càritas i l’Església. Amb referències a les reunions amb l’administració pública, especialment amb el Govern de la Generalitat, però també les altres reunions i gestions que permeten visualitzar la bona tasca de Càritas en mols àmbits i necessitats de la societat català i d’altres llocs.

Tot seguit es va tractar el document “Reflexions i propostes polítiques de Càritas Catalunya davant les eleccions municipals del 2023” que serà enriquit amb les aportacions de les Càritas Diocesanes. Aquest document busca una resposta per part de les administracions, en aquest cas municipals, per atendre els més vulnerables i les seves situacions de pobresa, tot manifestant la tasca que Càritas continua fent per tots els més pobres i necessitats, i que no defugirà la veu profètica de recordar-ho i exigir-ho als partits polítics i els seus representants.

El darrer tema del dia va ser la presentació per part de la secretaria econòmica de Càritas Catalunya de la proposta de tancament de l’exercici 2022 i la proposta de pressupost per aquest 2023. Van ser aprovades per l’Assemblea. Finalment i abans de la pregària de comiat de Mons. Vilanova, es va fer una petita roda de precs i preguntes, i es va aixecar la reunió assembleària.

Al migdia i a la mateixa escola es va acompanyar a Mons. Cristau en la missa que va celebrar amb un grup d’alumnes i professors, i que va permetre agrair des de Càritas Catalunya, la fraternal acollida que el centre educatiu, i la comunitat educativa, van tenir cap a Càritas Catalunya i els membres presents a l’Assemblea, de les deu Càritas Diocesanes.

#alesfosques

17.450€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

También puedes realizar una Transferencia o un Bizum
ES36 2100 0018 1702 0051 6790 ///BIZUM 33449 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *