Ens urgeix viure el sentit caritatiu de l’Eucaristia

Setmana Santa ens fa reviure, en el seu sentit espiritual, els darrers dies de la vida de Jesús de Natzaret abans de la seva crucifixió i resurrecció. Fem un recordatori que esdevé celebració litúrgica i que va mostrant als creients aquest Camí cap a la Salvació de la humanitat. En aquest camí hi trobem un dels moments més fraternals i joiosos de Jesús amb els deixebles: comparteixen el sopar pasqual, en un ambient d’amistat i de companyonia, com si el que ha de venir després quedes encara lluny en el temps.

És al voltant d’una taula, o potser asseguts en el terra d’una catifa, on comparteixen el pa i el vi, amb gestos ben amicals que donen a la trobada un sentit molt fraternal, d’un amor de germanor i veritable caritat entre ells.

Per això és el Dijous Sant que Càritas celebra i ens demana celebrar el Dia de l’Amor Fratern, un memorial on l’amor entre germans ha de ser ben present en la pregària i en l’acció caritativa. Ens demana, com ens recorda el Sant Sopar, repartir i compartir el “pa”: el de la solidaritat, els de les ajudes econòmiques, el de papers per tothom, el del treball digne, el de llar per a tothom, el d’ajudar als emigrants i refugiats… Fem visible allò que sembla invisible i que ens fa vulnerables; la pobresa i la marginació, que també estan ben presents en el convit pasqual, al costat del Mestre.

Aquest memorial que és l’Eucaristia, que l’Església celebra arreu del món cada dia, el convertim en dinamitzador d’un veritable amor fraternal universal. El món d’aquest 2023 necessita amb urgència que siguem més germans, que fem de la caritat uns instrument per salvaguardar a tantes persones que viuen massa sovint la indiferència i la injustícia social i la pobresa econòmica. El Fill de Déu va saber agenollar-se per rentar els peus dels Dotze…  i nosaltres? Que fem per ser bons seguidors de Jesucrist? De moment, és un esperó aquest lema de Càritas: “ajuda’ns a ajudar”. Fem-ne vida i compromís.

Mn. Jaume Mayoral, delegat Càritas

Portadors de petits miracles

86€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *