Caminem tots junts amb
el do diví de la llibertat

Celebrem la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat amb el lema que encapçala el Missatge del Papa Francesc per a aquesta jornada. És ben lluminós: «Lliures d’escollir si migrar o quedar-se». Enguany la data coincideix amb la festa de la Mare de Déu de la Mercè i el record per l’ordre dels mercedaris que abans i ara rescaten a homes i dones captius per retornar-los la llibertat, ara amb unes esclavituds més existencials com les drogodependències, la marginació social, la presó,… veiem que la paraula que dinamitza la tasca pels mercedaris i per l’Església en aquesta jornada dels migrants i refugiats és la llibertat. La llibertat és un do que el Papa Francesc demana per a totes les persones del món. En el seu missatge apunta tot el que dificulta aquesta llibertat per quedar-se a la terra d’on és un, i que provoca haver que marxar, de migrar, de buscar refugi. Són les persecucions, les guerres, els fenòmens atmosfèrics i la misèria. El Papa Francesc no només les causes, sinó que també aporta les possibles solucions, tot demanant que els països sàpiguen cuidar, des d’una política basada en el bé comú, el respecte als drets humans fonamentals i el poder accedir al desenvolupament humà integral, i això per a tots els ciutadans, i així evitar l’exili i un viatge en condicions inhumanes a un lloc millor per viure, que de vegades no ho és gens ni mica, tot al contrari és un viatge de mort i d’esclavitud. Estem vivint un moment sinodal a l’Església: és un moment de camí. Un camí en que hi cabem tots, més ben dit és per a tots, un camí que vol abraçar tots els països i els seus habitants, que voldria preservar la llibertat que tenim com a fills de Déu per ser companys de viatge, tots per igual, sense distincions i mirant amb més amor als més febles i oblidats. El Papa ens diu: «El camí sinodal que, com a Església, hem emprès, ens porta a veure en les persones més vulnerables, i entre elles molts migrants i refugiats, companys de viatge especials que hem d’estimar i cuidar com a germans i germanes. Només caminant junts podrem anar lluny i assolir la meta comuna del nostre viatge.» Junts resem aquesta pregària, que trobem al final del missatge del Papa, perquè la pregària també ens ajuda i els pot ajudar a fer aquest camí cap a la llibertat: « Oh Déu, Pare totpoderós, concediu-nos la gràcia de comprometre’ns activament en favor de la justícia, la solidaritat i la pau, perquè a tots els vostres fills se’ls asseguri la llibertat d’escollir si migrar o quedar-se. Concediu-nos el coratge de denunciar tots els horrors del nostre món, de lluitar contra tota injustícia que desfigura la bellesa de les vostres criatures i l’harmonia de la nostra casa comuna. Sosteniu-nos amb la força del vostre Esperit, perquè puguem manifestar la vostra tendresa a cada migrant que poseu en el nostre camí i difondre en els cors i en cada ambient la cultura de l’encontre i de la cura.» Mn. Jaume Mayoral Delegat de Càritas

Portadors de petits miracles

352€ de 25.000€ recaptat
Informació Personal

Altres
Terms

Import de la donació: 100,00€

Tambè pots realitzar una Transferència o un Bizum

ES36 2100 0018 1702 0051 6790

BIZUM 33449

Si fas una transferència o BIZUM envia’ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a caritas.cdurgell@caritas.es o al whatsapp +34622470683

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *