La crisi que està patint Ucraïna requereix una resposta urgent per evitar una catàstrofe humanitària. Et necessitem per ajudar les persones afectades pel conflicte i garantir-los l'accés a l'alimentació, aigua potable i serveis bàsics

Tens dubtes sobre com ajudar els refugiats?

El conflicte que està patint Ucraïna requereix d’una resposta urgent per evitar una catàstrofe humanitària. Les respostes solidàries han estat múltiples per tot el territori diocesà.

Tots els donatius rebuts es canalitzaran per diferents vies:

A través de Càritas Urgell: poc a poc, els refugiats ucraïnesos van arribant al nostre Bisbat i sobretot a Guissona. Des de l’entitat, intentarem cobrir les necessitats més bàsiques de les famílies que hi arribin i no tinguin cap xarxa de suport.

A través de Càritas Internacional: S’han transferit ja a Càritas Polònia i Càritas Moldàvia 20.000€ perquè puguin ajudar les persones refugiades que passen la frontera. Seguirem oferint suport a les Càritas veïnes en l’acollida i allotjament digne i segur per a totes les persones desplaçades que arribin a aquests països fronterers. Alhora, amb part dels fons recollits, se seguiran proporcionant aliments, aigua potable i kits d'higiene a qui ho necessiti.

Des de Càritas Urgell agraïm els innumerables missatges de solidaritat amb Ucraïna i els països veïns.

Volem continuar donant les gràcies a totes aquelles empreses, entitats i persones que s'estan bolcant en aquesta Campanya.

Des que va iniciar-se el conflicte bèl·lic a Ucraïna són constants les mostres de suport que estem rebent. En aquestes setmanes de guerra, Càritas Diocesana de Urgell ja ha pogut destinar 20.000€ a Càritas Moldàvia i Càritas Polònia, per garantir l’acollida i l’allotjament digne i segur per a totes les persones desplaçades que arriben a aquests països fronterers.

A més, al nostre Bisbat tenim una comunitat important de persones d'origen Ucraïnès i és per aquest motiu que cada dimecres el grup de Càritas fa acollida a la parròquia per atendre les necessitats bàsiques de les persones sense xarxa.

Les conseqüències de la guerra no només afecten Ucraïna i als seus països veïns, sinó que els estralls del conflicte bèl·lic ja han arribat a casa nostra. El municipi de Guissona acull 200 dones i infants ucraïnesos que han fugit de la guerra. Càritas Diocesana d'Urgell està garantint l'alimentació d'aquestes famílies mitjançant la targeta moneder

Així mateix, les Càritas dels països veïns -Romania, Polònia i Moldàvia- estan activant també plans nacionals d’acollida als fluxos de refugiats ucraïnesos que travessen les fronteres.

A Ucraïna, els centres de Càritas continuen atenent la població civil necessitada. Les seves 36 oficines repartides per tot el país treballen de manera coordinada amb les seus operatives de la Càritas nacional, a Kíiv i Lviv, assumint totes les dificultats que hi ha sobre el terreny. Des del començament de la invasió, Càritas Ucraïna manté un projecte d’emergència per satisfer les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables.

Gràcies,
Continuem amb la campanya OBERTA animem a difondre la campanya de captació de fons

facebook twitter instagram 
caritas-logoRETALLAT