COVID-19 a Càritas Puigcerdà

L’actual crisi econòmica derivada de la COVID 19 ha fet que a Càritas Puigcerdà augmentin les demandes envers despeses relacionades amb lloguers i subministraments.

Una de les peculiaritats d’aquest territori és l’ampli enfocament al turisme i a la restauració, i per tant, la dependència de moltes famílies de l’activitat d’aquests serveis. Fent així que amb aquest segon tancament del sector s’hagin vist afectats molt usuaris que ja havien patit un ERTO previ o venien de l’atur.

L’habitatge és un dret fonamental que des de Càritas intentem preservar, però tal com s’ha vist reflectit en l’últim any, cada cop més, és una problemàtica que va creixent.

En l’informe recent de l’Observatori de la Realitat Social de Càritas, del juny de 2020, titulat La crisi de la COVID-19: el primer impacte en les famílies acompanyades per Càritas, es reflecteix el fet que la crisi de la COVID-19 ha provocat que més de 700.000 persones, un 49,2 % de les llars ateses per Càritas, no puguin fer front als pagaments de la hipoteca o del lloguer. D’altra banda, una de cada quatre famílies (24 %) ateses per Càritas es pot veure obligada a haver d’abandonar el seu habitatge.

Des de principi d’any Càritas Puigcerdà ha invertit quasi 20.000 euros amb ajudes directes de lloguers i 3.000 de subministraments.

close

Apunta't al nostre Butlletí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.