FAQs

Puc desgravar el meu donatiu?

Sí, el teu donatiu té una recompensa fiscal. Podràs desgravar-te el 80% del teu donatiu fins a un màxim de 150€. Tot el que superi aquesta quantitat té una desgravació del 35%. Un cop facis el teu donatiu via aquesta web, rebràs el teu certificat de donació al correu electrònic que hagis indicat.

On va el meu donatiu?

El teu donatiu servirà per ajudar les persones que ocupen els pisos d’acollida de Càritas.

Podria col·laborar més periòdicament amb Càritas?

Clar que sí. Pots fer-te soci de Càritas diocesana d’Urgell entrant a la nostra web: https://caritasurgell.cat o trucant al telèfon d’atenció al soci: 973351266

Com puc col·laborar?

Pots fer el teu donatiu de vàries maneres: en aquesta mateixa web fent click al botó DONA ARA; fent una transferència bancària al següent número de compte: ES36 2100 0018 1702 0051 6790 o trucant al telèfon d’atenció al soci: 973351266. Moltes gràcies!

Pis d'acollida

Càritas d’Urgell ha posat en funcionament un nou pis d’acollida transitòria per a persones i famílies que ho necessiten en moments puntuals de crisi. Amb aquest, ja són tres els pisos d’aquest tipus que hi ha funcionant a la Diòcesi d’Urgell, amb un èxit notable, ja que han permès reconduir la situació greu de famílies i revertir-la per tornar a una situació de independència i normalitat.

En aquest pis de Tremp, hi ha quatre habitacions i té capacitat per acollir una o dues unitats familiars. S’han invertit 13.000 euros per condicionar-lo: s’han fet millores en la conducció de gas, en una nova caldera de calefacció, renovació d’electrodomèstics, pintura, i petites reparacions. El mobiliari que s’hi ha incorporat és de segona mà, i ha estat proveït per l’empresa Nourgrapats E.I de Càritas d’Urgell.

És un pis que  vol donar una resposta integral a les famílies o les persones que es troben en situació de vulnerabilitat màxima, mentre no es posen en marxa mecanismes que permetin la seva integració en l’àmbit laboral i/o social, i que disposen de possibilitats reals de millora. A més de habitatge d’estada limitada, també s’ofereix a les persones i famílies suport, formació, ajuda en la gestió social, laboral i emocional.

Aquest tipus de recurs es va iniciar l’any 2015 a Balaguer, on es va oferir un pis pel qual han passat 9 famílies, i més tard es va incorporar un altre pis a La Seu d’Urgell, pel que hi han passat 6 famílies. Els pisos són cedits per un particular en el cas de Balaguer i per la parròquia en el cas de La Seu d’Urgell i ara en el de Tremp, que l’ha cedit pels propers 20 anys a Càritas.

Càritas d’Urgell es farà càrrec de totes les despeses derivades de l’habitatge sempre que la família no les pugui assumir. L’estada a l’habitatge no serà superior a 6 mesos, i aquest període podria ser ampliat de forma excepcional amb una pròrroga de fins a 3 mesos a petició de la persona responsable de l’acollida. Les famílies que hi viuen estaran acompanyades en tot moment per un tècnic responsable del projecte, que també realitzarà funcions de supervisió.