La feina digna és un dret
Des de Càritas volem visibilitzar i denunciar, a través de tots els mitjans a l’abast, la situació de desigualtat que pateixen moltes persones que no tenen accés a treball decent, amb la negació de dignitat que això suposa.
Per això, demanem que es respectin els drets dels treballadors, es reconeguin socialement totes les feines de cures necessàries per la vida humana i que es respectin els drets de les persones, independentment de la feina que sigui. També cal lluitar per un lloc de treball que respecti el descans de les persones i la concil·liació familiar.
Què hi puc fer jo?
La precarietat laboral situa a Barcelona i l’àrea metropolitana en un nivell d’exclusió social superior al del conjunt de Catalunya, concretament un 29,10%, segons dades de l’informe FOESSA “Exclusió i Desenvolupament Social a la Diòcesi de Barcelona”.
A la diòcesi de Barcelona:
- 97.000 llars tenen tots els seus membres actius a l’atur,
- 167.000 es troben en inestabilitat laboral greu,
- 77.000 llars no disposen de cap ingrés periòdic
Aquestes xifres demanen el teu compromís i col·laboració per abordar el drama de l’exclusió social. 1203 persones ateses per Càritas van trobar feina durant el 2020, però no ens podem aturar aquí, cal seguir treballant junts per millorar la situació actual. Actuem para construir una societat més justa i cohesionada.
Com els ajudarem?
- Orientarem laboralment les persones que s’acosten als nostres despatxos
- Els oferirem formació bàsica i professionalitzada perquè tinguin més opcions de trobar una feina
- Els assessorarem i acompanyarem, de manera individualitzada, en la cerca de feina
Ara més que mai, és moment d’adoptar mesures que permetin un nou sistema de treball, capaç de generar feines que posin a la persona en el centre i que respectin la seva dignitat.