FAQs

Puc desgravar el meu donatiu?

Sí, el teu donatiu té una recompensa fiscal. Podràs desgravar-te el 80% del teu donatiu fins a un màxim de 150€. Tot el que superi aquesta quantitat té una desgravació del 35%. Un cop facis el teu donatiu via aquesta web, rebràs el teu certificat de donació al correu electrònic que hagis indicat.

On va el meu donatiu?

El teu donatiu servirà per ajudar les persones afectades pel seisme de Turquia i Síria.

Es fa una crida a col·laborar per donar suport a les víctimes del sisme en una regió molt castigada per la guerra

Podria col·laborar més periòdicament amb Càritas?

Clar que sí. Pots fer-te soci de Càritas diocesana d’Urgell entrant a la nostra web: https://caritasurgell.cat o trucant al telèfon d’atenció al soci: 973351266

Com puc col·laborar?

Pots fer el teu donatiu de vàries maneres: en aquesta mateixa web fent click al botó DONA ARA; fent una transferència bancària al següent número de compte: ES36 2100 0018 1702 0051 6790 o trucant al telèfon d’atenció al soci: 973351266. Moltes gràcies!

Informació seisme Turquia i Siria

Atenem les persones afectades pels greus Terratrèmols del 6 de febrer.

El dilluns 6 de febrer dos terratrèmols de 7,8 i 7,5 graus en l’escala de Richter sacsejaren el sud-est de Turquia i nord de Síria. A Càritas estem al costat de les famílies afectades per oferir ajuda.

Càritas Espanyola ha mobilitzat una partida inicial de 200.000 euros per atendre l’emergència humanitària causada pels terratrèmols registrats aquest dilluns al sud-est de Turquia i nord de Síria. Fins ara, els sismes han causat més de 5.000 morts i centenars de milers de ferits.

 

Resposta de Càritas a Turquia

 • Càritas Anatòlia, en coordinació amb les autoritats, està reunint les persones desplaçades en espais oberts i segurs i intentant distribuir algunes menjades calentes i roba. Les diòcesis d’Izmir i Estambul estan donant suport i recollint materials per enviar ajuda a la Regió d’Anatòlia.
 • En aquest moment, Càritas Turquia, a través de les oficines diocesanes d’Anatòlia, està compilant una Avaluació Inicial Ràpida de necessitats basada en informació de les autoritats locals i ONG ‘s associades
 • Càritas Turquia està amb contacte amb l’Equip de Resposta a Emergències de Càritas Europa i Càritas Internationalis, que informarà la Confederació sobre nous desenvolupaments.
 • Facilitar l’accés a l’ajuda a les minories no prioritzades per l’ajuda governamental.
 • S’han obert canals d’escolta (Listening Centres) per a la identificació de necessitats i facilitar informació als afectats sobre l’ajuda provista pel govern i les ONGDs.
 • L’ajuda en espècie és molt complicada, per la qual cosa es prioritza la entrega de diners en efectiu.

Resposta de Càritas a Síria

 • A Hama s’obriran 3 centres d’allotjament, cada centre té al voltant de 40 habitacions amb 5 llits cadascuna. Es necessiten 200 matalassos en cada centre, 80 tovalloles, racions de menjar i kits de cuina, a més de medicaments.
 • Els edificis afectats a Lattakia són 60, unes 3.000 persones s’han vist afectades, per la qual cosa s’han establert diversos centres equipats per allotjar les famílies afectades. Es necessiten matalassos, mantes, roba i racions de menjar.
 • La resposta s’està centrant a habilitar centres de refugi.
 • S’estan repartint menjars i facilitant allotjament.
 • L’ajuda en espècie és molt complicada, per la qual cosa es prioritza la entrega de efectiu.
 • S’ha donat allotjament a 5.000 desplaçats en 27 escoles i sales.
 • S’han assegurat mantes però es necessita menjar.